Utrka „To nisu samo ženske stvari“, Bundek 04.06.2022.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika Udruga SVE za NJU organizirala je utrku pod nazivom To nisu samo ženske stvari koja se održala 04. lipnja 2022 od 10 do 13 sati na Bundeku.

Rak jajnika jest ženska bolesti ali nije samo ženski problem. Prikupljena sredstva od startnina koristit će se za nastavak rada Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka i članovima obitelji. Među sudionicima bile su žene i muškarci, članovi obitelji, prijatelji oboljelih, prijatelji Udruge, oboljele žene i članice Udruge.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je skrenuti pozornost na važnost brige o ženskom reproduktivnom zdravlju, prevenciji i ranom otkrivanju bolesti te potaknuti žene na redovite kontrolne preglede, zdraviji način života i naglasiti važnost podrške oboljelima.

Na samom početku voditeljica Leona Šiljeg pozdravila je sve prisutne, Grad Zagreb kao glavnog pokrovitelja te sva društva i udruge koje su svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem pružile podršku i sudjelovale u ciljevima ove akcije, među kojima je i naše, Hrvatsko društvo onkoloških medicinskih sestara i tehničara. 

Iva Supan, mag.med.techn.