Izvještaj sa Summita o raku dojke

Izvještaj sa Summita o raku dojke

Urazdoblju  od  02.02.- 03.02.2024. godine u Zagrebu se održavao Summit o raku dojke koji je okupio  brojne stručnjake izonkologije iz naše regije.

Predavanja su bila isključivo kliničko medicinske tematike, pružena nam je mogućnost spoznaje kako znanih, tako i novih protokola liječenja citostaticima te samog ishoda liječenja u brojnim drugim zemljama, upoznavanje sa novim istraživanjima u vidu primjene citostatika koji u Hrvatskoj trenutno nisu dostupni te uvid u način njihove djelotvornosti te zadovoljstva liječnika i bolesnika. Dolaskom na ovaj summit te slušanjem brojnih stručnih liječnika, postignut je doprinos našem usvojenom znanju, proširenju istoga te novim spoznajama u području kliničke onkološke medicine. Izuzetno je važna uloga MDT u liječenju.

Medicina napreduje svakog dana, te se svakog dana otkriva nešto novo i publiciraju se nova istraživanja sa novim vrstama lijekova radi poboljšanja kvalitete života onkoloških bolesnika te produljenja istoga.Mi kao onkološke medicinske sestre trebamo nastaviti držati korak s napretkom medicine te se truditi za dobrobit bolesnika, staviti ih u središte sestrinske skrbi te holističkim pristupom pružiti svakom bolesniku što bolje moguću skrb. Na kraju radnog dana, to je ono što nas čini ispunjenima u našoj sestrinskoj profesiji.

Ovim putem se ljubazno zahvaljujemo organizatoru koji nam je omogućio boravak na ovom važnom događaju.

Izvještaj sastavila: Nada Rimac