EUROPSKI DAN ONKOLOŠKIH MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA 2024.

Od 16. do 18. svibnja 2024. godine, prekrasan, vrlo zanimljiv te razvijen grad Turku u Finskoj bio je domaćin značajnog događaja – sastanka Europskih Onkoloških medicinskih sestara i tehničara, kojeg je organiziralo Europsko društvo Onkoloških medicinskih sestara i tehničara (EONS) povodom Europskog dana Onkoloških medicinskih sestara i tehničara 17. svibnja 2024.

Ovom susretu prisustvovali su strastveni članovi radnih skupina za obrazovanje, zagovaranje, istraživanje, komunikacije, te medicinske sestre na početku karijere. To je bila izvanredna prilika za razmjenu iskustava, znanja i ideja među stručnjacima koji dijele zajednički cilj – unaprijediti područje onkološkog sestrinstva.

Posebno energičan i zanimljiv dan bio je 17. svibnja, kada su sudionici imali priliku sudjelovati u zajedničkim raspravama i radionicama koje su bile ispunjene izvrsnim idejama. Cilj ovih aktivnosti bio je upoznavanje sudionika kako bi što bolje i kvalitetnije te sa raznim idejama oblikovali budućnost onkoloških medicinskih sestara kroz inovativne pristupe i suradnju.

Ovaj sastanak predstavlja tek početak onoga što slijedi, a potaknut je strašću, stručnošću i zajedničkom predanošću izvrsnosti među sudionicima. Iznimna je čast bila prisustvovati ovom događaju i svima koji su sudjelovali pružiti priliku za edukaciju i profesionalni razvoj. Organizatori su uložili veliki trud kako bi osigurali da svaki sudionik dobije maksimalnu vrijednost iz ove prigode.

Veselim se sljedećem susretu i nastavku stvaranja bolje budućnosti u području onkološkog sestrinstva kako za dobrobit i napredak medicinskih sestara i tehničara, tako i za dobrobit naših bolesnika koji su u središtu zbivanja. Hvala organizatorima na njihovom izvanrednom trudu, posvećenosti i prilici za sudjelovanje u ovako bitnom događaju.

Sudionica: Farah Al-Khazae